Elintarvikkeiden säilyvyys

Vakuumiin pakkaaminen lisää elintarvikkeen säilyvyyttä huomattavasti. Täytyy kuitenkin aina muistaa, että säilyvyyteen vaikuttavat myös se, onko raaka-ainetta tai tuotetta säilytetty säilyvyyden kannalta oikeissa lämpötiloissa ja onko sitä käsitelty hygienia huomioiden. Jos olet kiinnostunut vakuumipakkaamisesta, mutta sinulle ei ole vielä siihen konetta, voit tutustua maahantuomiimme vakuumikoneisiin täällä!

Elintarvike huonelämpötilassa Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Leipä 2-3 päivää 7-8 päivää
Leivonnaiset/Keksit 4-6 kuukautta 12 kuukautta
Raaka riisi 5-6 kuukautta 13 kuukautta
Kahvi/tee 2-3 kuukautta 14 kuukautta
Viini 2-3 päivää 20-25 päivää
     
Elintarvikkeet jääkaappilämpötilassa  Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Riista 2-3 päivää 30-40 päivää
Naudanliha 3-4 päivää 30-40 päivää
Siipikarja 2-3 päivää 6-9 päivää
Kokonainen kala 1-3 päivää 4-5 päivää
Pekoni 4-7 päivää 20-28 päivää
Kova juusto 15-20 päivää 40-60 päivää
Pehmeä juusto 5-7 päivää 13-15 päivää
Tuoreet kasvikset 5 päivää 18-20 päivää
Tuoreet yrtit 2-3 päivää 7-14 päivää
Tuoreet hedelmät 3-7 päivää 8-25 päivää
Keitot 2-3 päivää 8-12 päivää
Paistettu liha 2-3 päivää 8-12 päivää
     
Pakastetut elintarvikkeet (-18°C) Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Liha 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Jauheliha 4 kuukautta 12 kuukautta
Siipikarja 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Kala 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Kasvikset 8-10 kuukautta 24-36 kuukautta
Hedelmät 6-12 kuukautta 24-36 kuukautta
Leivonnaiset 6-12 kuukautta 24-36 kuukautta
Kahvinpavut 6-9 kuukautta 24-26 kuukautta

Säilyvyysajat ohjeellisia, muista hygieenisyys elintarvikkeiden käsittelyssä!