Elintarvikkeiden säilyvyys
Vakuumiin pakkaaminen lisää elintarvikkeen säilyvyyttä huomattavasti. Täytyy kuitenkin aina muistaa, että säilyvyyteen vaikuttavat myös se, onko raaka-ainetta tai tuotetta säilytetty säilyvyyden kannalta oikeissa lämpötiloissa ja onko sitä käsitelty hygienia huomioiden. Jos olet kiinnostunut vakuumipakkaamisesta, mutta sinulle ei ole vielä siihen konetta, voit tutustua maahantuomiimme vakuumikoneisiin täällä!
Elintarvike huonelämpötilassa | Säilyvyys ilman vakuumia | Säilyvyys vakuumissa |
Leipä | 2-3 päivää | 7-8 päivää |
Leivonnaiset/Keksit | 4-6 kuukautta | 12 kuukautta |
Raaka riisi | 5-6 kuukautta | 13 kuukautta |
Kahvi/tee | 2-3 kuukautta | 14 kuukautta |
Viini | 2-3 päivää | 20-25 päivää |
Elintarvikkeet jääkaappilämpötilassa | Säilyvyys ilman vakuumia | Säilyvyys vakuumissa |
Riista | 2-3 päivää | 30-40 päivää |
Naudanliha | 3-4 päivää | 30-40 päivää |
Siipikarja | 2-3 päivää | 6-9 päivää |
Kokonainen kala | 1-3 päivää | 4-5 päivää |
Pekoni | 4-7 päivää | 20-28 päivää |
Kova juusto | 15-20 päivää | 40-60 päivää |
Pehmeä juusto | 5-7 päivää | 13-15 päivää |
Tuoreet kasvikset | 5 päivää | 18-20 päivää |
Tuoreet yrtit | 2-3 päivää | 7-14 päivää |
Tuoreet hedelmät | 3-7 päivää | 8-25 päivää |
Keitot | 2-3 päivää | 8-12 päivää |
Paistettu liha | 2-3 päivää | 8-12 päivää |
Pakastetut elintarvikkeet (-18°C) | Säilyvyys ilman vakuumia | Säilyvyys vakuumissa |
Liha | 6 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Jauheliha | 4 kuukautta | 12 kuukautta |
Siipikarja | 6 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Kala | 6 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Kasvikset | 8-10 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Hedelmät | 6-12 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Leivonnaiset | 6-12 kuukautta | 24-36 kuukautta |
Kahvinpavut | 6-9 kuukautta | 24-26 kuukautta |
Säilyvyysajat ohjeellisia, muista hygieenisyys elintarvikkeiden käsittelyssä!