Elintarvikkeiden säilyvyys

Elintarvike huonelämpötilassa Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Leipä 2-3 päivää 7-8 päivää
Leivonnaiset/Keksit 4-6 kuukautta 12 kuukautta
Raaka riisi 5-6 kuukautta 13 kuukautta
Kahvi/tee 2-3 kuukautta 14 kuukautta
Viini 2-3 päivää 20-25 päivää
     
Elintarvikkeet jääkaappilämpötilassa  Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Riista 2-3 päivää 30-40 päivää
Naudanliha 3-4 päivää 30-40 päivää
Siipikarja 2-3 päivää 6-9 päivää
Kokonainen kala 1-3 päivää 4-5 päivää
Pekoni 4-7 päivää 20-28 päivää
Kova juusto 15-20 päivää 40-60 päivää
Pehmeä juusto 5-7 päivää 13-15 päivää
Tuoreet kasvikset 5 päivää 18-20 päivää
Tuoreet yrtit 2-3 päivää 7-14 päivää
Tuoreet hedelmät 3-7 päivää 8-25 päivää
Keitot 2-3 päivää 8-12 päivää
Paistettu liha 2-3 päivää 8-12 päivää
     
Pakastetut elintarvikkeet (-18°C) Säilyvyys ilman vakuumia Säilyvyys vakuumissa
Liha 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Jauheliha 4 kuukautta 12 kuukautta
Siipikarja 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Kala 6 kuukautta 24-36 kuukautta
Kasvikset 8-10 kuukautta 24-36 kuukautta
Hedelmät 6-12 kuukautta 24-36 kuukautta
Leivonnaiset 6-12 kuukautta 24-36 kuukautta
Kahvinpavut 6-9 kuukautta 24-26 kuukautta

Säilyvyysajat ohjeellisia, muista hygieenisyys elintarvikkeiden käsittelyssä!